Smaller Default Larger

הרמת סינוס

Thumb1הרמת סינוס היא פרוצדורה ניתוחית שמטרתה קבלת עצם מספקת באיזור האחורי של הלסת העליונה למטרת התקנה של שתלים דנטליים. הסינוס המקסילרי (maxillary sinus)   הינו חלל אוויר שנמצא בשני צידי הראש מתחת לארובות העיניים, לצידי האף. הוא בד"כ מתחיל באיזור שמעל למלתעות וממשיך עד לטוחנות מאחור. חלל הסינוס עטוף בממברנת שניידר, מדובר בריקמה רכה הדבוקה לדפנות החלל ויש לה חשיבות גדולה בביצוע הפרוצדורה.

קרא עוד...

כיצד מבצעים השתלת שיניים?

Thumb2 תהליך השתלת שיניים כולל מספר שלבים עיקריים ומבוצע בהרדמה מקומית, ללא צורך בהרדמה כללית, בה משתמשים לרוב במטופלים הסובלים מחרדה דנטלית.

1. חשיפת העצם - בשלב הראשון מבצעים חשיפת עצם באתר ההשתלה ע"י אחד מהצורות הבאות:

א. הרמת מתלה – כלומר ביצוע חתך ברקמת החניכיים באיזור ההשתלה והפרדה של הרקמה הרכה הצמודה לעצם על מנת להגיע לעצם שתחתיה.

ב. שיטה נוספת היא ביצוע חריר (punch) ברקמת החניכיים בקוטר הדומה לקוטר השתל אותו מבקשים להשתיל, בדיוק היכן שאנו מבקשים להכניס את השתל.

קרא עוד...

כיצד מתבצע שיקום על גבי שתלים?

Thumb3כאשר השתלים שהותקנו בפי המטופל סיימו את תהליך האוסטאואינטגרציה - קליטה ע"י העצם, ניתן להתחיל בביצוע השיקום. כיצד מתבצע השיקום ע"ג השתלים? אתייחס במאמר לשיקום של כתרים על גבי שתלים למרות שגם בביצוע תותבת מוברגת FIXED HYBRID או תותבת נשלפת, ניתן להשתמש ב 2 השיטות באופן דומה לביצוע השיקום.

יש שתי שיטות מקובלות:

1. שיטה ישירה: התקנת מבנים, לרוב מבצעים גם חריטה והתאמה שלהם לפה המטופל ואז לקיחת מידה. 

קרא עוד...

סיכויי ההצלחה וגורמי סיכון בהשתלות שיניים

Thumb10באופן כללי סיכויי ההצלחה של השתלות שיניים מצויינים ונעים בין 80% ל 95%, בעיקר בהתאם למיקום בפה, איכות וכמות העצם, מצבו הבריאותי של המטופל והרגליו.

מי שעומד לבצע השתלות שיניים צריך להבין שכל אדם בנוי קצת אחרת, חלקנו בריאים יותר וחלקנו פחות, לחלקנו הרגלים שונים שעלולים להשפיע על סיכויי ההצלחה וסביר להניח ששתל במטופל צעיר, בריא ושומר על הגיינה אורלית שאיבד שן אחת עקב חבלה יהיה בעל סבירות יותר גבוהה להצלחה לעומת מטופל מבוגר בעל רקע סוכרתי שאיבד את שיניו עקב מחלת חניכיים.

קרא עוד...

מונחים ודברים שכדאי לדעת על השתלות שיניים

Thumb7השתלה מיידית: השתלה המתבצעת מייד לאחר עקירת השן. בשיטה זאת אנו משתדלים לבצע עקירה כמה שפחות טראומטית לאיזור ומייד לאחר הוצאת השן מהמכתשית (האיזור בעצם שבו השן נמצאת) תבוצע השתלת שן במקום השן שהוצאה. לא בכל מקרה מומלץ לבצע השתלת שן שכזאת. העמסה מיידית: שיטה שבה מתקינים כתרים\גשרים\תותבות על שתלים שהושתלו, מייד עם סיום התקנת השתל. יש לציין ששיטה זאת לא מתאימה לכל מקרה.

קרא עוד...

שתלים דנטליים - שאלות ותשובות

Thumb4שאלה.  עד איזה גיל ניתן לבצע השתלת שיניים?

תשובה. גיל אינו גורם מגביל להשתלות שיניים. השתלות שיניים מתועדות בספרות מלקראת סוף גיל העשרה והלאה. גם בגיל מבוגר ביותר ניתן לבצע השתלות שיניים כל עוד אין בעיה בריאותית הנחשבת מגבילה.

 

שאלה. האם ניתן להחליף שתל שנכשל?

תשובה. כן, ברוב המקרים ניתן להחליף שתל שנכשל בשתל אחר. רוב המתרפאים שעברו השתלות ומודעים ליתרונות ולנוחות שלהם, לא יסכימו לאף פתרון אחר…

קרא עוד...

מומחיות ברפואת שיניים והקשר שלהם להשתלות שיניים

Thumbs12מכירים את הפרסומות “השתלת שיניים ע”י מומחה” או "מומחים בהשתלות שיניים". האומנם? מי הם המומחים להשתלות? התשובה לשאלה היא פשוטה, לא קיים דבר כזה מומחה להשתלות שיניים! במדינת ישראל לא קיימת מומחיות בהשתלות שיניים. יתרה מכך,  מי שטוען שהוא מומחה בהשתלות שיניים פשוט מטעה את הציבור, עובר על החוק וצפוי לסנקציות ע"י משרד הבריאות.

קרא עוד...

השתלת עצם - אוגמנטציה

Thumb9על מנת שאפשר יהיה להתקין שתל דנטלי יש צורך בכמות מספקת של עצם לקליטת השתל במימד הגובה ובמימד העובי. הכמות המינימלית משתנה בהתאם לסוג השתל. שתל רגיל הוא בעובי של כ 4 מ"מ וגובה של כ 10מ"מ והדרישה היא שהם יהיו מוקפים סביבם בכמות מספקת של עצם בעת התקנתם. ישנם שתלים דקים יותר וקצרים יותר אך לא בכל מקרה ניתן להשתמש בהם לקבלת תוצאה פרדקטבילית (סבירות גבוהה להצלחה). כמוכן יש מבנים אנטומים המגבילים את האיזור בו ניתן לבצע שתלים: 

קרא עוד...

שיקום לסתות מחוסרות שיניים

Thumb11ישנן מספר צורות שיקום לסתות מחוסרות שיניים המקובלות כיום, בכל אחת מהן יש צורך בכמות שונה  מינימלית של שתלים.

1. תותבת על OVERDENTURE

מדובר בתותבת הקלאסית הנשלפת שעברה אדפטציה לחיבור לשתלים. על השתלים יתקין הרופא אלמנטים כדוריים BALL ATTACHMENTS,  ובתותבת יתקין הרופא גומיות בתוך בית מתכתי METAL HOUSING, כך שבעת הצמדת התותבת לפה ישמע רעש של "קליק" והתותבת תצמד ותהיה מאובטחת לשתלים. ניתן לשלוף את התותבת ע"י משיכה כלפי מעלה והפעלת מעט כוח לחליצתה.

קרא עוד...

שתל דנטלי וסוגי השתלים השונים

Thumb5שתל דנטלי הינו תחליף מלאכותי לשורש שן המהווה בסיס לחיבור ועיגון אלמנט שיקומי כגון תותבת או כתר. שתלים דנטליים לרוב עשויים סגסוגת (תרכובת מתכות) טיטניום וצורתם דמויית בורג. מדובר בדרך הטובה ביותר הקיימת כיום להשלמה של שיניים שאבדו. השתל הבורגי מוחדר אל העצם האלואולרית Alveolar bone ע"י קידוח של חריר והברגתו של השתל פנימה כך שבסיום ההברגה השתל כולו מוקף ונמצא בעצם. החיבור של הטיטניום אל העצם יוצר קשר מבני ופונקציונלי בין העצם החיה לבין השתל. במקרים של חוסר עצם יתכן ונאלץ לבצע השתלת עצם BONE AUGMENTATION.

קרא עוד...

חדשות מעולם השתלים

שם:
דוא"ל:
כמה אצבעות לאדם (ידיים)?
ברישום לשירות זה הינך מאשר לקבל עדכונים בנושאי רפואה ודיוורים מהאתר

כניסת חברים